Hlavní obsah

Lidovci se zlobí, ODS prý zastrašuje jejich voliče

Právo, Oldřich Danda

Včera partner, dnes protivník. Do evropských voleb zbývá měsíc a půl a lidovci se již začali ostře přetahovat s ODS - se svým dosavadním koaličním partnerem - o voliče. Lidovci obvinili lídra ODS pro volby do europarlamentu Jana Zahradila, že "zastrašuje" jejich voliče.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Premiér Mirek Topolánek s Janem Zahradilem (vlevo)

Článek

Lídr ODS do voleb do evropského parlamentu Jan Zahradil v úterý večer v Českém rozhlase vyzval voliče lidovců a zelených, že vzhledem k špatným preferencím jejich stran by měli raději uvažovat k přechodu do jejich tábora.

Zkouškou podle nich budou volby do evropského parlamentu, v kterých podle Zahradila malé strany nemají šanci uspět.

"Pokud v těch evropských volbách zelení nebo KDU-ČSL spadnou pod pět procent a prokáží, že nejsou schopni oslovit voliče, pak bych voličům doporučoval v těch podzimních parlamentních volbách, aby na tyto strany zapomněli a aby raději odevzdali svůj hlas ODS,“ uvedl Zahradil.

Reakce na sebe nedala dlouho čekat. Podle prvního místopředsedy lidovců Romana Línka Zahradil "zastrašuje“ bezdůvodně jejich voliče. Naráží tak zřejmě na předvolební heslo ODS: Řešení místo strašení.

"Podsouvat našim voličům, že by měli raději volit ODS, aby jejich hlasy nepropadly, proto považuji za velmi nekorektní způsob vedení předvolebního boje,“ řekl Línek. Dodal, že také před volbami v roce 2006 jim jeden průzkum přiřkl pouze čtyři procenta, ale nakonec získali skoro dvojnásobek.

Reklama

Výběr článků

Načítám