Hlavní obsah

Jihočeští zelení: Vyloučení Kuchtové bylo nedemokratické

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeští zelení v sobotu na krajské konferenci v Českých Budějovicích podpořili Danu Kuchtovou a další členy strany Věru Jakubkovou, Olgu Zubovou, a Martina Čáslavku, které 8. března vyloučila republiková rada. Jejich vyloučení bylo podle nich nedemokratické. Vedení také nerespektuje názory ostatních, zaznělo při zasedání.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jihočeští zelení odvolání Dany Kuchtové neschvalují.

Článek

Delegáti vyzvali rovněž předsedu Martina Bursíka, aby z případného neúspěchu Strany zelených při volbách do Evropského parlamentu vyvodil osobní zodpovědnost. Právu to po skončení jednání řekl první místopředseda zelených v Jihočeském kraji Jiří Guth.

„Při diskuzi k vnitrostranické situaci jsme přijali usnesení, že nesouhlasíme s rozhodnutím republikové rady vyloučit čtyři naše straníky, hlavně Danu Kuchtovou, která byla členkou zelených na jihu Čech. Na konferenci byla přítomna a získala několikrát potlesk,“ uvedl ještě Guth a vyzval k větší demokratizaci strany i lepšímu prosazování programu.

Jihočeští zelení také odvolali z republikové rady Marka Anděla a zvolili do ní právě Jiřího Gutha a Michaelu Petrovou z Tábora, kteří patří ke kritikům některých rozhodnutí Martina Bursíka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám