Hlavní obsah

Podivná perská kočka z Británie je závislá na sprchování

LONDÝN

Když začnete svou kočku přemlouvat ke sprchování, asi vás pěkně poprská a poškrábe. Jen málokterý z těchto chlupáčů ochotně skočí do bazénu či vany. A mezi perskými kočkami najdete takových jedinců ještě méně. Perská kočka Chloe anglického chovatele Phila Gardnera je ale podivínem svého druhu, sprchování totiž miluje. A je na něm doslova závislá.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhosrsté kočky nemívají sprchování v oblibě. Ilustrační foto

Článek

Kdykoli pustí její majitel vodu, jeho lísavá svěřenkyně je okamžitě tam a touží být smáčená proudy vody. Není těžké ji přesvědčit, aby nastavila čumák trysce sprchy a nechala se dlouhé minuty máčet zas a znova.

Pětatřicetiletý zdravotník Phil Gardner žijící v Brightonu tvrdí, že musí teď před svou perskou kočkou Chloe sprchu zamykat a že bojuje s tím, aby za ním při sprchování nelezla.

"Je to perská kočka, a když jí narostou příliš dlouhé chlupy, moc se zacuchají, ale ona to nemá ráda, takže proto ji musím sprchovat. Veterinář mi řekl, že ji mám ostříhat a pak vykoupat. Poprvé jsem to zkoušel a myslel si, že na mě zaútočí, ale pak se ukázalo, že je šťastná, když ji sprchuju, zvláště na hlavě," uvedl s úsměvem mladý muž.

"Chloe miluje ten pocit proudící teplé vody, a teď vždycky nastraží uši, kdykoli pustím sprchu. Musím před ní zamykat dveře koupelny, když se jdu sám sprchovat, protože jinak ne mě skočí a nechce ven,“ svěřil Gardner britskému listu The Guardian.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám