Hlavní obsah

Policie sešrotovala nepoučitelnému řidiči zabavený vůz

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Do nekonečna porušovat předpisy, z pokut si nic nedělat a jezdit vozem i po zákazu a opilý se krutě nevyplatilo jednadvacetiletému řidiči ze Zlína. Policii jednoduše došla trpělivost a vůz mladíkovi zabavila. V úterý pak vůz projel šrotovačkou v Tlumačově.

Článek

Osobní auto Vaz vyrobené v roce 1988 zlínští policisté mladému řidiči zabavili kvůli soustavnému nebezpečnému porušování dopravních předpisů. V minulosti získal za přestupky za volantem celou řadu pokut a ve chvíli, kdy dosáhl 12 bodů, mu byl na tři roky vysloven zákaz řízení.

„Tento zákaz řidič ale vzápětí porušil. Když ho naše hlídka zastavila, měl v krvi 2,19 promile alkoholu. Dopustil se tedy dvou trestných činů najednou: maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Vzhledem k tomu, že předchozí tresty řidiče nijak nenapravily, policisté mu se souhlasem státního zástupce zabavili vozidlo, které pak rozhodnutím soudu propadlo státu. Od 1. ledna 2009 se takto zabavená auta stávají majetkem jednotlivých krajských ředitelství Policie ČR.

„Pokud půjde o užitečné vozy, může je policie prodat nebo dokonce používat. Stará auta necháme sešrotovat. Jednadvacet let starý žigulík zabavený nebezpečnému řidiči projel šrotovačkou ve firmě v Tlumačově,“ uzavřela Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám