Hlavní obsah

Tři zranění po nehodě autobusu u Jihlavy

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA
Aktualizováno

Autobus se přibližně dvěma desítkami cestujících havaroval v neděli krátce po poledni za Řehořovem na Jihlavsku směrem na Měřín. Podle posledních informací si nehoda vyžádala tři lehce zraněné cestující, kteří byli převezeni na ošetření do jihlavské nemocnice.

Článek

Linkový autobus jedoucí od Jihlavy směrem na Velké Meziříčí se za Řehořovem střetl s protijedoucím osobním automobilem. „Příčina, míra zavinění a další okolnosti nehody zůstávají předmětem šetření,“ uvedla vedoucí směny integrovaného policejního střediska v Jihlavě.

Původní zpráva hovořila o sedmi zraněných, podle ředitele záchranné služby Lukáše Kettnera bylo převezeno na ošetření pět lidí. Všichni tři zranění byli cestující z autobusu, v osobním voze nikdo zraněn nebyl.

Havarovaný favorit u Řehnova. Foto: HZS kraje Vysočina

Autobus skončil po nehodě v příkopu vedle silnice, kde se částečně převrátil. „Zhruba dvě hodiny se muselo místem nehody jezdit kyvadlově, další omezení dopravy na jednu až dvě hodiny, možná i uzavření silnice si vyžádá vyprošťování autobusu,“ dodala policistka.

Nehoda tří aut u Humpolce

Osm lehce zraněných lidí odvezli záchranáři do pelhřimovské nemocnice po dopravní nehodě tří osobních aut, která se stala v neděli v patnáct hodin na dálničním přivaděči mezi Humpolcem a Pelhřimovem u Záhoří.

„Místo je uzavřené, doprava je odkloněna na objízdné trasy, uzavírka potrvá odhadem nejméně do sedmnácti hodin,“ uvedl policista z krajského operačního střediska na Vysočině Pavel Víšek.  

Na Vysočině od rána sněží, jízda po všech silnicích regionu vyžaduje zvýšenou opatrnost.  

Reklama

Související témata:

Související články

Silnice zasypal nový sníh

Sníh na cestách zkomplikoval v neděli ráno život motoristům na mnoha místech země. Hustě sněžilo zejména v jihovýchodní části Jihočeského kraje, sníh ale padal...

Výběr článků

Načítám