Hlavní obsah

Rybář dělal mrtvého kvůli pokutě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Vězení hrozí britskému rybáři, který předstíral vlastní smrt, aby nemusel zaplatit astronomickou pokutu za porušování rybářského zákona. Pětapadesátiletý Derek Atkins z Portsmouthu se snažil o svém skonu přesvědčit úřady mimo jiné tak, že napsal vlastní plamenný nekrolog do "bible" tamních rybářů, listu Fishing News (Rybářské noviny). Podvodů měl na svědomí více.

Článek

V nekrologu se podle britského deníku The Independent tvrdě obul do kvót na lovení ryb a do vlády. Sám totiž čelil obvinění, že falšoval údaje o množství ulovených kusů v Lamanšském průlivu. Dopustil se prý 21 přestupků a za každý z nich mu hrozila pokuta až 50 000 liber (1,6 miliónu korun).

Atkins proto sepsal též dopis Námořní a rybářské agentuře (MFA) a předstíral, že dopis napsala jeho obchodní partnerka. V nekrologu ve Fishing News ze 22. června 2007 pak tvrdil, že zesnulý Atkins "byl oddán své kariéře a měl málo času na úředníky, poslance a politické strany, které většinou považoval za ztrátu času, peněz a sil".

Dále se v něm chlubil, že byl "tichý rodinný typ a jeho rodina a přátelé jej postrádají".

Jeden z inspektorů MFA však pojal podezření a obrátil se na policii, která zahájila vyšetřování. Detektivové pak zjistili, že je Atkins nejen naživu, ale má na svědomí další přestupky a podvody. Vyšlo též najevo, že vystupoval coby "sir Derek Eastwood, poslanec" a pod touto totožností posílal na MFA stížnosti.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám