Hlavní obsah

Zneužil přes dvacet chlapců, dostal osm let

Právo, Novinky, pno, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Městský soud v Praze poslal 35letého Pavla Hovorku do vězení na osm let. Soudci se přiklonili k názoru žaloby, která ho vinila ze zneužití více než dvaceti chlapců. S těmi se údajně seznamoval na internetu a některé nutil k pohlavnímu styku. Hrozilo mu až dvanáct let.

Článek

Hovorka, který rozsudek přijal bez mrknutí oka a nijak ho nekomentoval, se na místě odvolal. Věc bude řešit ještě pražský vrchní soud. 

U soudu se zpovídal z trestných činů pohlavního zneužívání, vydírání, ohrožování výchovy, svádění k pohlavnímu styku a znásilnění. Celkem byl shledán vinným v 27 případech z celkem 28.

Soud uznal Hovorku vinným celkem ze sedmi případů pohlavního zneužívání, třinácti případů vydírání. Navíc také ohrožování výchovy mládeže a ze svádění k pohlavnímu styku. Znásilnění se však dle mínění soudu Hovorka ani jednou nedopustil.

Jednomu chlapci ale obžalovaný způsobil těžkou újmu na zdraví. Kromě trestu dostal i nařízenou ústavní sexuologickou léčbu.  

Řadu chlapců vydíral a nabízel jim peníze, v několika případech je prý znásilnil. Muž byl zaměstnán v tiskárnách jako pracovník ostrahy a sponzoroval dětské domovy. Tím se také dostával ke svým obětem.

Dítě "vyhrálo" v soutěži znásilňování v Hovorkově vrátnici

První jeho oběť měla v roce 2005 vyhrát v jím organizované soutěži „Dítě VIP“, za což měla strávit dva týdny v Praze. V červenci téhož roku pak strávil chlapec několik dnů u Hovorky na vrátnici, kde ho muž podle žalobců znásilnil.

Pak změnil způsob seznamování a zaměřil se na internetové servery k tomuto účelu určené. Nejdříve se omezil na dopisování a telefonování. Pak přišlo pozvání k sobě do práce. Právě tam opět několik obětí údajně donutil k pohlavnímu styku.

Některé chlapce vydíral, jiným za sex nabízel peníze. Hrozil jim, že prozradí jejich sexuální orientaci a zveřejní jejich nahé fotografie. Někteří se bránili, ty měl nakonec znásilnit. Svou vinu po celou dobu odmítal.

Reklama

Výběr článků

Načítám