Hlavní obsah

Diskuse na Novinkách čeká výrazná změna

Novinky, Luděk Fiala

V průběhu března chystáme zásadní změnu systému přidávání čtenářských příspěvků pod články. Do připravovaného názorového fóra budou od března moci přispívat jen uživatelé, kteří projdou tzv. korespondenční registrací. Zároveň dojde k omezení anonymity, za kterou se stále častěji skrývají autoři nevhodných příspěvků.

Článek

"Dosavadní způsob fungování diskusí bohužel svádí některé uživatele skrývat se za anonymitu a různými formami sabotovat civilizovanou výměnu názorů slušné většiny čtenářů. Proto jsme se rozhodli vyhradit přístup do nového názorového fóra jen uživatelům, kteří jsou ochotni projít korespondenční registrací,“ uvedl šéfredaktor Novinek Vladimír Dušánek.

Co je korespondenční registrace

Uživatelé, kteří budou chtít přispívat do názorového fóra na Novinkách, musí ve zvláštním formuláři zažádat o přidělení účtu a přístupového kódu. Ten jim bude zaslán poštou na adresu bydliště, kterou při registraci uvedou.

Po zadání přístupového kódu bude moci čtenář přispívat do názorového fóra pod články, přičemž autorství příspěvku bude označeno jeho jménem, příjmením a obcí.

Maximální rozsah příspěvku se od března zdvojnásobí na 500 znaků. Pokud bude mít čtenář u e-mailu zadanou fotografii, tak se bude zobrazovat i u jeho příspěvků na Novinkách.

Novinky zároveň upřesnily pravidla pro uveřejňování příspěvků. Uživatelé, kteří budou pravidla porušovat, musí počítat s tím, že jim redakce zablokuje přístup.

Co je zapovězeno na názorovém fóru Novinek v bodech:
Uveřejňovat příspěvky, které jakýmkoliv způsobem porušují zákony ČR nebo zákony země, v níž se diskutující momentálně nachází
Urážet, pomlouvat či vyhrožovat komukoli násilím
Podněcovat nenávist k jednotlivcům nebo skupinám obyvatel, zejména na základě národnostní, rasové nebo náboženské příslušnosti
Vyjadřovat se vulgárně nebo obscénně
Zveřejňovat další údaje o identitě ostatních diskutujících (např. telefon, zaměstnání)
Vydávat se za někoho jiného
Opakovaně vkládat stejné příspěvky (tzv. tapetování)
Zneužívat diskuse k šíření reklamy a spamu
Vkládat odkazy na stránky s nelegálním obsahem
Chatovat a uveřejňovat příspěvky či odkazy, které nesouvisejí s tématem článku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám