Hlavní obsah

V 73 letech musel dokazovat plnoletost, aby mu prodali prak na ryby

– MELKSHAM
Novinky, jky

Jak vypadá slepé dodržování zákonů v praxi se přesvědčil 73letý Brit John Payne z vesnice Melksham v hrabství Wiltshire, kterého prodavačka při prodeji rybářského náčiní požádala, aby jí dokázal, že je plnoletý.

Článek

John Payne je již několikanásobný pradědeček, proto když jej prodavačka v obchodě požádala, aby se prokázal identifikačním průkazem, aby si ověřila jeho plnoletost, myslel si, že jde o vtip. Žena za pultem mu však opáčila, že rybářský prak, který chtěl zakoupit, by mohl být použit jako zbraň, proto může toto zboží prodat jen plnoletým.

Penzistovi brzy zmrznul úsměv na tváři, když si uvědomil, že s ním prodavačka nelaškuje a doopravdy chce dokázat, že dosáhl věku osmnácti let. Znechuceně tak vyndal svůj řidičský průkaz a teprve poté mu prodavačka náčiní vydala. Muž se cítil incidentem v obchodě Original Factory Shop ponížen a nenechal si příběh pro sebe.

Měla by používat hlavu

"Vážně jsem si nejdříve myslel, že se snaží být vtipná. Ale když jsem se laškovně optal, zda vypadám na 18, tak mě znovu požádala o nějakou formu identifikace. V ten moment jsem si uvědomil, že to myslí vážně. Mám padesátiletou dceru a vnoučata dost možná starší, než byla ona. Chápu, že má jisté povinnosti, ale měla by také používat hlavu," zlobil se John Payne.

Vedoucí obchodu ovšem chybu prodavačky odmítá. "Jsem si jistý, že asistentka se zákazníkem jen vtipkovala a ve skutečnosti ji průkaz vůbec nezajímal. Nicméně to ukazuje, že naši zaměstnanci berou kontrolu věku doopravdy vážně. Věřím ale, že pan Jones vtip pochopil, vždyť když odcházel z obchodu, také se usmíval."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám