Hlavní obsah

Syn Boba Marleyho Stephen vydal vynikající akustické album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stephen Marley je jedním z mnoha bratrů Marleyů, kteří se živí hudbou. Před rokem 2007 o něm bylo slyšet méně než o Ziggym, Damianovi a Julianovi, nicméně se zdá, že se také potatil. Akustická verze desky Mind Control je dalším příjemným překvapením.

Článek

Mind Control původně vyšla v roce 2007 a sklidila velký úspěch - získala i Grammy za nejlepší reggae album roku. Na konci roku 2008 pak Stephen vypustil do světa Mind Control Acoustic exkluzivně prostřednictvím i-Tunes. V českých obchodech byste CD hledali zbytečně.

Mind Control Acoustic nabízí relaxační, nikoliv však nudnou muziku. Stephen samozřejmě těží z toho, že jeho hlas připomíná Boba Marleyho, nicméně to není jeho jediné plus.

Devět poměrně nápaditě předělaných písniček plyne v líném tempu za doprovodu kytary, nejrůznějších perkusí, flétny či saxofónu. Osvěžující je, že se otrocky  nedrží nejtypičtějšího reggae rytmu.  

Stephen Marley se narodil v roce 1972. Jako dítě tancoval a zpíval během koncertů Boba Marleyho a skupiny The Wailers. V sedmi letech začal hrát na kytaru. V roce 1979 se poprvé účastnil nahrávání, mimo jiné s bratrem Ziggym, ve formaci The Melody Makers. Singl Children Playing in the Streets následovala roku 1985 LP Play the Game Right. První sólovou desku vydal až v roce 2007. 

Reklama

Výběr článků

Načítám