Hlavní obsah

Obamu do úřadu doprovodí Beyoncé, Stevie Wonder, Springsteen i Bono

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amerika má nového prezidenta a oslaví to poamericku. V souvislosti s uváděním Baracka Obamy do úřadu se už 18. ledna u Lincolnova památníku ve Washingtonu koná monstrózní party, kde vystoupí největší hvězdy hudebního a filmového světa, uvedla CNN.

Článek

Na prezidentském "večírku" má vystoupit Beyoncé, Stevie Wonder, Bruce Springsteen i zpěvák kapely U2 Bono. Dále se na obří party objeví Mary J. Blige, Garth Brooks, Sheryl Crow, Renee Fleming, Josh Groban, Heather Headley, John Legend, Jennifer Nettles, John Mellencamp, Usher Raymond IV nebo Shakira.

Barack Obama a Bruce Springsteenfoto: Reuters/Jason Reed

Čteným slovem akci doprovodí Jamie Foxx, syn Martina Luthera Kinga Martin Luther King III, Queen Latifah a Denzel Washington. Celý scénář večera ještě stále není uzavřen a je možné, že budou pozvány i další celebrity. Vše bude exkluzivně přenášet televize HBO.

Mary J. Blige  Ukázkou nových způsobů ve Washingtonu je i to, že na obřím shromáždění promluví Gene Robinson, americký biskup, který se netají svou homosexualitou. 

Mary J. Blige  Ukázkou nových způsobů ve Washingtonu je i to, že na obřím shromáždění promluví Gene Robinson, americký biskup, který se netají svou homosexualitou.  Barack Obama nastoupí oficiálně do úřadu prezidenta USA příští úterý. Jeho prvním krokem by mohlo být uzavření věznice Guantanámo. Podle agentury AP by příkaz uzavřít Guantámo mohl dokonce přijít hned v první den Obamova mandátu. Americká administrativa bude muset řešit, co udělá se zbylými vězni. Některým nebylo nic prokázáno.

Reklama

Výběr článků

Načítám