Hlavní obsah

Nový mobil s dotykovým displejem od LG vypadá jako náramkové hodinky

Novinky, mif

Na první pohled působí nový mobilní telefon od LG jako luxusní náramkové hodinky. I když velikostí nový mobil opravdu připomíná hodinky, nabídne rychlý internet, videohovory, samozřejmostí je možnost běžných hovorů a posílání SMS zpráv. Společnost LG novinku představila na výstavě spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES 2009).

Článek

Nové mobilohodinky, jak LG mobilní telefon nazývá, se ovládají pomocí čtyřcentrimetrového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Displej je chráněn sklem odolným proti poškrábání. Stejně odolné by mělo být i kovové pouzdro, do kterého jsou mobilohodinky usazeny.

:. Mobilohodinky se ovládají pomocí dotykového displeje. Foto: Archiv

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Mobilohodinky samy nahlas přečtou došlou SMS

Čtení SMS zpráv není kvůli malému displeji nijak příjemné. S tímto problémem se LG vypořádalo pomocí funkce Text-to-Speech. Díky tomu je možné si došlé SMS zprávy nechat nahlas přečíst.

Pro přístup na internet využívají mobilohodinky sítě třetí generace 3G skrze technologii HDSPA. Rychlý internet ale není určen na prohlížení webových stránek, jako je tomu u většiny dnešních mobilních telefonů. Kvůli drobnému displeji rychlý internet využijete především pro videohovory.

Data se v zařízení LG GD910 ukládají na vestavěnou flashovou paměť. Ta by měla být údajně dostatečně velká i pro uložení hudby ve formátu MP3. Stereofonní sluchátka pak k zařízení připojíte podobně jako handsfree přes bluetooth.

Cenu ani datum uvedení nového mobilu na evropský trh prozatím společnost LG neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám