Hlavní obsah

Novinku U2 inspirovali i Jack White a Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaná novinka U2 No Line on the Horizon je podle magazínu RollingStone, který byl svědkem natáčení, částečně v tradičním stylu U2, ale přiznává i vliv klasického hard-rocku a blues-rocku.

Článek

Kytaristu Edge inspirují Jimmy Page z Led Zeppelin a Jack White ze skupiny White Stripes. Nedávno s nimi trávil čas kvůli dokumentu It Might Get Loud a vyšla najevo jejich společná láska ke klasickému rocku založeném na blues. "Fascinovalo mě vidět, jak Jimmy hraje ty riffy tak jednoduše, stejně tak Jack," řekl Edge.

Ne všechny tracky na novince zapadají do hard-rockové škatulky, některé podle časopisu připomínají pop-soul nebo eletroničtější zvuk z období desky Zooropa.

Angažovaný Bono

Jako obvykle u U2 je i na albu No Line on the Horizon cítit politická angažovanost. Např. píseň Cedars of Libanon je baladickým vyprávěním o neštěstích současného světa, v němž se Bono stylizuje do válečného reportéra.

Nová deska má být v prodeji od 2. března. Celkem má být na trhu pět verzí alba. Vyjde jako normální CD, jako vinyl a ve třech bonusových edicích. Verze digi-pack nabízí 36stránkový booklet, plakát a možnost stáhnout si film Antona Corbijna s hudbou U2.

V jiné verzi bude stejný film a 60stránková knížka. Nejdražší bude zřejmě box set, který obsahuje 60stránkovou knížku v tvrdých deskách, plakát a DVD s Corbijnovým filmem. Touha nabídnout trhu zajímavý luxusní produkt tak tentokrát zastínila proklamované ekologické myšlení skupiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám