Hlavní obsah

Svátky letos uberou Čechům ještě devět pracovních dní

Novinky, toh

Letos si užijí Češi více volných dní než v uplynulém roce. Státní svátky vycházejí na deset pracovních dní (první z nich byl ve čtvrtek), zatímco loni to bylo o jeden den méně. Navíc kalendář během dvanácti měsíců nabídne celkem šest prodloužených víkendů (loni byly tři).

Článek

Prvního prodlouženého víkendu se Češi dočkají až na Velikonoce, které vycházejí na 13. dubna. Hned další měsíc je nabídka volných dní štědřejší - z pěti víkendů budou totiž dva prodloužené - první a osmý květen připadají na pondělí.

Navíc ten, kdo si vezme čtyři dny dovolené, tedy od pondělí do pátku čtvrtého až sedmého května, získá celkem deset volných dní.

Volné dny v roce 2009
datumden v týdnu
1. lednačtvrtek
13. dubnaPondělí velikonoční
1. květnapátek
8. květnapátek
5. červenceneděle
6. červencepondělí
28. zářípondělí
28. říjnastředa
17. listopaduúterý
24. prosincečtvrtek
25. prosincepátek
26. prosincesobota

Další prodloužený víkend se naskytne během výročí upálení mistra Jana Husa. Tato událost připadá na pondělí šestého července. Na pondělí připadá i Den české státnosti, tedy 28. září. V říjnu se nepracuje ve středu 28. a v listopadu pak v úterý 17.

Nepracovní nadílka je pak opět v prosinci. Štědrý den je sice ve čtvrtek a 2. svátek vánoční tak vychází na sobotu, Nový rok však připadá na pátek a přelom roku díky tomu bude opět ve znamení prodlouženého víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám