Hlavní obsah

Angelika oslaví na Nový rok sedmdesátiny

DPA, ČTK, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní představitelka pětidílné romance o Angelice, francouzská herečka Michele Mercierová, oslaví na Nový rok sedmdesátiny. Zlatovlasá modrooká hrdinka filmové ságy z let 1964–7 Mercierovou proslavila po celém světě, ale tím její úspěchy jako by skončily.

Článek

„Po Angelice přicházely samé porážky, nedařilo se mi v osobním životě, ani v práci. Když jsem se vrátila z krátkého a neúspěšného pobytu v USA, dostávala jsem nabídky většinou v pornofilmech,“ stěžuje si Mercierová, která po Angelice natočila 13 filmů a dnes žije v ústraní.

Angelika dnesfoto: ČTK/archiv

Zklamání jí připravil v roce 1996 i herec Robert Hossein, její filmový manžel Jeoffrey de Peyrac, když v Paříži uvedl Angeliku jako divadelní hru. Sám sebe opět obsadil do role démonického hraběte, ale za svou ženu si vybral tehdy dvacetiletou Cécile Boisovou.

V šedesátých letech patřila Mercierová k nejslavnějším a nejlépe placeným herečkám ve Francii. Hrála po boku legend jako Jean Gabin či Marcello Mastroianni a celkem natočila přes 50 filmů, doma, v Itálii, Německu i v USA.

Reklama

Související články

Tři mušketýři už jsou platinoví

České muzikály jsou opravdu úspěšné. Svědčí o tom i fakt, že po Angelice dostal v pondělí platinovou desku za prodej zvukových nosičů i projekt na motivy...

Za Angelikou do Sidi Bou Said v Tunisku

Krásná Angelika se dostává do zajetí mocného sultána. Bičována, ohrožována muži a ženami žije v luxusním paláci uprostřed modrobílého městečka. Filmaři...

Výběr článků

Načítám