Hlavní obsah

VIDEO: Líbáš jako Bůh – třeba o Vánocích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová komedie režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh se představí divákům v premiéře 12. února 2009. Novinky budou postupně přinášet zajímavosti kolem filmu a videoukázky.

Článek

Protože film, který mimo jiné vypráví o rodinných trampotách s láskou ve všech generacích, se odehrává také o Vánocích, Novinky přinášejí vybranou sérii vánočních situací, jaké jste možná poznali na vlastní kůži.

Film se ovšem točil letos na jaře, a tak natáčení vánočních scén probíhalo v ateliéru na přelomu dubna a května. Společná vánoční večeře patřila vůbec k nejnáročnějším sekvencím filmu. Kromě sedmi dospělých členů rodiny byly u vánočního stolu navíc tři malé děti a mimino. „Natáčení štědrovečerní večeře trvalo 8 hodin. Udržet děti takovou dobu u stolu, ale hlavně v dobré náladě je nadlidský výkon,“ vzpomíná režisérka Marie Poledňáková.

Právě ve vánočních scénách má velký prostor malý Bastík – filmový syn Marthy Issové a Romana Vojtka. Bastíka hraje Filip Antonio. Marie Poledňáková v něm vidí velký talent, přesto s jeho obsazením váhala, protože Filip byl teprve čtyřletý a režisérka měla obavy, že nároky na natáčení budou nad jeho síly. Nakonec ale Filip projevil obdivuhodnou výdrž a ve scénách s filmovým tatínkem Romanem Vojtkem ještě stačil dělat skopičiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám