Hlavní obsah

Zemřel Horst Tappert, představitel inspektora Derricka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 85 let zemřel v sobotu německý herec Horst Tappert, známý i v Česku jako představitel inspektora Derricka ze stejnojmenného televizního seriálu. Oznámila to Tappertova vdova Ursula.

Článek

Tappert hrál oblíbeného mnichovského kriminalistu neuvěřitelných 24 let - až do roku 1998, kdy se definitivně s touto postavou rozloučil, protože se už pro ni cítil příliš starý. Do té doby natočil 281 dílů "svého" seriálu. Letos 26. května oslavil 85. narozeniny.

Jako služebně nejstarší německý "televizní kriminalista" byl pověstný a zřejmě i oblíbený tím, že svou postavu ztělesňoval vždy tak, že sázel hlavně na rozum, a ne na pistole. Nikdy nebyl příliš hlučný, ale spíše zdvořilý, šarmantní a slušně oblečený. Přestože byl seriál často kritizován za nedostatek akčnosti, měl fenomenální úspěch nejen u německého publika, ale i v zahraničí. Televize ZDF ho prodala do více než 100 zemí a vysílaly ho i české televize.

Horst Tappert přispěl rolí Derricka natolik k propagaci Německa, že za ni dostal i nejvyšší státní vyznamenání Spolkový kříž za zásluhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám