Hlavní obsah

Netradiční TV seriál V odborné péči má šanci na Zlatý glóbus

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě hollywoodských trháků patří k nominacím na americké Zlaté glóby také televizní tvorba, jíž se často nedostává tolik publicity. Seriál V odborné péči, který je téměř dokumentárním záznamem sezení klientů s psychologem, je letos mezi navrženými. V nočních hodinách ho můžete vídat i v České televizi.

Článek

Je obdivuhodné, kolik toho dokázali tvůrci seriálu vykřesat ze statické situace psychoanalytického sezení. V půlhodinových epizodách se nepřetržitě sedí a mluví, přesto se toho děje více než dost.

Jeden psycholog postupně odhaluje skrývané a někdy děsivé momenty ze života pěti klientů. Ať už jsou to manželé Jake a Amy, kteří se po dlouhém čekání na dítě najednou nemohou vyrovnat s těhotenstvím, lékařka Laura nebo drzá a ve skutečnosti křehká šestnáctiletá Sophie, napětí v místnosti by se dalo krájet. Pokusila se Sophie skutečně zabít, nebo jí stíhají nehody, jak tvrdí ona?

Seriál stojí na věrohodných hercích (G. Byrne, M. Georgeová, B. Underwood, M. Wasikowska, E. Davidtzová, J. Charles, D. Wiestová) a perfektním scénáři a režii, obojí v rukách Rodriga Garcíy.

Ten už má na kontě i velmi oceňovaný seriál Odpočívej v pokoji, rovněž nedávno vysílaný v ČR. V Americe jsou známé také jeho seriály The Sopranos a Carnivále. Projekt V odborné péči vznikl pro společnost HBO podle izraelského vzoru (Be Tipul).

Rodrigo García je syn slavného spisovatele Gabriela Garcíy Márqueze. Narodil se v roce 1959 v kolumbijské Bogotě, nyní žije v USA.

Anketa

Viděli jste seriál V odborné péči? Ohodnoťte ho známkou:
1
29,7 %
2
2,8 %
3
3,6 %
4
2 %
5
61,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 249 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám