Hlavní obsah

VIDEO: Manželé z Třinecka vyměnili 21 tisíc korun za bezcenné noviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Okraden a podveden skončil nedávno starší manželský pár z Oldřichovic u Třince. Neznámí pachatelé starším manželům namluvili, že potřebují peníze půjčit na operaci kamaráda. Do zástavy jim fingovaně dali dolary, které však po jejich odchodu v tašce nebyly.

Článek

O ztrátě jednadvaceti tisíc korun mluví 76letá Ewa Juranková při vzpomínce na nedávný zážitek. Dva muži přišli za okradenou paní a jejím manželem. Začali jim vnucovat tašku plnou dolarů. Potřebovali prý peníze na operaci jejich kamaráda. Pár neznámé dvojici půjčil dvacet jedna tisíc korun a do zástavy si nechal brašnu s velkým množstvím zahraniční měny. Místo financí v ní ale byly noviny.

"Říkal, že si chtějí na dvě hodiny schovat peníze. Prý spoustu dolarů. Já říkám, ať si je zajdou vyměnit do banky,“ líčí začátek konverzace s dvěma neznámými muži Ewa Juranková z Oldřichovic u Třince. Chvíli nerozuměla, proč jí je chtějí dát. Brzy na to ale přišla.

"Začali mluvit o tom, že jejich kamarád leží v nemocnici a potřebuje peníze na operaci. Ptala jsem se, proč by měli za operaci platit. Oni stále mluvili a mluvili. Abychom jim půjčili. Já jsem říkala, že nemáme peníze,“ popisuje žena, které do dialogu s jedním z chlapů vstoupil manžel.

Policie: Tohle jsme tu ještě neměli

"Muž říkal, že jim musíme pomoct. A dal dohromady jednadvacet tisíc korun. Dokonce jednomu z těch darebáků zazvonil mobil, do kterého říkal, že už si peníze půjčili. A ptal se na cenu té operace. Navíc pořád ukazovali ten svazek dolarů, který měli v tašce, tak jsme jim to nakonec půjčili,“ přiblížila urputnost mužů, po kterých teď policie pátrá.

"Pachatelé jim sice svazek dolarů ukazovali. Dokonce i to, jak ho dávají do tašky. V nestřežený okamžik ho ale vyndali a v brašně zůstaly pouze noviny. Takový případ, kdy pachatelé nabídli něco do zástavy, jsme ještě neměli,“ uvedl mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec s tím, že pokud muže dopadnou, hrozí jim až dva roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám