Hlavní obsah

VIDEO: Na Vysočině se srazily vlaky, 11 zraněných

Novinky, pno
HAVLÍČKŮV BROD
Aktualizováno

U Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku se srazily osobní a nákladní vlak. Podle informací hasičů a záchranářů bylo na místě zraněno 11 lidí, z toho dva těžce.

Článek

Podle aktuálních informací od záchranářů kraje Vysočina bylo na místě ošetřeno 11 osob - dvě těžká zranění, dvě středně těžká a devět lehkých zranění. Z toho 10 osob bylo následně převezeno do nemocnice," řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Policisté u nehody vlaků v Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku (Foto: Petr Vozdecký)

Hasiči se o nehodě dozvěděli pět minut po třinácté hodině. „Na místě máme tři jednotky profesionálních hasičů se čtyřmi zásahovými vozy,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Doplnila, že u nehody přistával také vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči mají na místě tři cisterny a rychlý zásahový automobil. Podle záchranářů byli dva lidé zraněni těžce, nikdo nezemřel.

Vlaky po srážce u Ždírce nad Doubravou (Foto: Petr Vozdecký)

„Ve 12:55 se srazil osobní vlak jedoucí z Pardubic do Havlíčkova Brodu s posunujícím nákladním vlakem,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. "Úsek Hlinsko – Ždírec nad Doubravou je nesjízdný a osobní i dálkové vlaky budou nahrazeny autobusy," doplnil mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Reklama

Výběr článků

Načítám