Hlavní obsah

Kanadský filmař muži uříznul hlavu jako ve scéně svého filmu

Případ jako ze špatného filmu sleduje Kanada. Ve středu se má před soudem objevit devětadvacetiletý nezávislý filmař Mark Twitchell, kterého policie o víkendu obvinila z vraždy. Tu měl spáchat způsobem, jenž děsivě připomíná zápletku jednoho z jeho hororových filmů, píše v úterý kanadský tisk.

Foto: Profimedia.cz

Filmař měl muži uřezat hlavu.

Článek

Twitchella policie zatkla 31. října v souvislosti se smrtí osmatřicetiletého Johnnyho Altingera, který byl zabit zhruba před třemi týdny. Policie Twitchella viní, že se zachoval stejně jako postava z jednoho z jeho scénářů, kde se psychotický vrah vydává na internetu za ženu, seznámí se s mužem, kterého vyláká do temné garáže a tam mu chladnokrevně uřízne hlavu.

"Ten film byl o vylákání muže z internetové seznamky, o jeho vraždě v garáži, o rozsekání jeho těla na kousky a o zbavení se mrtvoly," řekl novinářům policejní detektiv z Edmontonu Mark Anstey. Podle jeho informací policie zabavila scénář, který líčí, jak vrah svou oběť přiváže ke křeslu, aby z ní dostal informace o bankovním účtu a e-mailových heslech, než ji zabije.

Altinger záhadně zmizel 10. října poté, co přátelům řekl, že se na internetu seznámil se ženou, s níž se má sejít v garáži v jižní části Edmontonu. Twitchell tuto garáž používal jako malé natáčecí studio a před časem tu natáčel film nazvaný Domeček z karet (House of Cards).

Nabídka na dovolenou byla léčka

Nedlouho po Altingerově zmizení dostali jeho přátelé podivný e-mail s textem: "Seznámil jsem se s výjimečnou ženou jménem Jen, která mi nabídla, že mě vezme na krásnou, dlouhou tropickou dovolenou. Budeme bydlet v jejím zimním domě v Kostarice." E-mail dodával, že Altinger bude pryč do prosince, ale jeho přátelé začali mít okamžitě podezření.

"Když se seznámil s holkou online, měl by s ní mluvit a poznat ji a tak. Nenapadlo mě, že by mohl být takhle naivní," řekla jeho známá Marie Laugesonová televizní stanici CTV News Edmonton.

Altingerovo tělo zatím policie nenašla, ale má prý "dostatek důkazů", aby mohla tvrdit, že je mrtvý. Policisté navíc zjistili, že stejným způsobem byl 3. října do stejné garáže vylákán i další muž, kterému se ale povedlo utéct, když na něj zaútočil muž s tváří schovanou za černozlatou hokejovou maskou. Masku v černé a zlaté barvě zabavila policie o víkendu v Twitchellově domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám