Hlavní obsah

Babička pašovala v kompotech šestnáct kilo kokainu

LONDÝN

Kokain v přepočtu za více než třicet milionů korun se snažila do své domoviny propašovat šestasedmdesátiletá babička z Velké Británie. Ambrozine Heronová se svou dcerou Paulette Chambersovou a komplicem přijela do doků v Doveru s náklaďákem plným ovocných zavařenin. Jenže hodná babi s duší drogového pašeráka v nich neskrývala jen lahodné produkty z jižní Francie, ale také šestnáct kilogramů prvotřídního kokainu.

Článek

Speciálně vycvičený pes objevil drogy v nákupních taškách, kde bylo dvacet konzerv s ovocem. Všechny byly vyplněné pytlíky s kokainem v jeho nejčistší formě. Za šestnáct kilogramů narkotik by přitom seniorka utržila v Británii minimálně milión liber.

U soudu v Canterbury se však Heronová odmítla k pašování drog přiznat. To samé popřel i její komplic, sedmačtyřicetiletý Edmund Anderson. Jediná dcera Paullette vinu přiznala. Incident se odehrál letos na jaře během Velikonoc.

Anderson tvrdí, že s ženami vyrazil na nákupy do jižní Francie a o drogách neměl tušení. Později ale výpověď změnil a uvedl, že plnil pouze funkci řidiče. Několikanásobná babička Heronová přišla k soudu o hůlce a snažila se budit dojem typické staré anglické dámy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám