Hlavní obsah

VIDEO: Sjezd zelených zpestřil projev opilého delegáta

– TEPLICE

Víkendový sjezd Strany zelených se v sobotu protáhl do pozdního večera, není proto divu, že někteří účastníci a řečníci už byli trochu unavení. O nečekané zpestření programu se postaral delegát Jan Šlechta, jehož vystoupení si jeden z přítomných v sále natočil a umístil na internet.

Článek

Viditelně unavený Šlechta, který usiloval o zvolení do předsednictva strany, vzbudil pobavený rozruch v sále, když prohlásil, že chce zaručit "dvojkolejnost vedení" v otázce odborných sekcí. Právě proti "dvojkolejnosti vedení" totiž bojuje staronový předseda SZ Martin Bursík, jemuž vadí, že o fungování strany rozhoduje jak předsednictvo, tak Republiková rada.

Výbuch smíchu zkrotil korektní předsedající, který se dožadoval klidu v sále. Když ale Šlechta svým výstupem bavil své spolustraníky dál, předsedající boj o klid v sále vzdal.

Šlechta za řečnickým pultem vzrušeně přesvědčoval osazenstvo sálu, že je garantem toho, že odborné sekce nezaniknou. "I kdyby si to přál třeba Ander nebo Bursík nebo kdokoliv z vás ... nebo mně to je jedno, kdo si to z vás si bude přát, aby něco jako nebylo. Já si přeju, aby bylo!" prohlásil v dobré náladě Šlechta, aby si vzápětí vysloužil potlesk konstatováním: "Mně se mezi váma hodně líbí, i když občas jako...."

Svůj projev Šlechta zakončil návrhem, aby se zelení sešli třeba na Luční boudě nebo na Lysé hoře k programovému sjezdu, který si ale delegáti podle jeho slov nesmějí nechat "zglajchšaltovat". Na závěr přidal jedno ostré slovo a poroučel se z pódia.

Šlechta okořenil už sjezd Strany zelených, který se konal vloni v únoru. Svůj projev, v němž vyjádřil nesouhlas s umístěním amerického radaru v Brdech, tehdy přednesl v uniformě raketového vojska, kde v mládí sloužil.

Reklama

Související témata:

Související články

Bursík zatím kraluje sjezdu zelených

Jak zřejmě dopadne sobotní volba nového šéfa Strany zelených, předznamenalo páteční hlasování o podobě programu sjezdu. Ve všech bodech mělo navrch křídlo...

Výběr článků

Načítám