Hlavní obsah

VIDEO: První záběry z nového Harryho Pottera připomínají horor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tvůrci nejnovějšího filmu z potterovské série, který nese titul Harry Potter a Princ dvojí krve, vypustili do světa první záběry. Zhruba minutu a čtyřicet sekund dlouhý trailer má temnou až hororovou atmosféru.

Článek

V ukázkách převažuje šedá a černá barva, mezi dialogy krátce probleskují příšery jako z hororů a vše dokresluje strašidelná hudba. Harry Potter se tak stále více vzdaluje světu pohádek.

Prince dvojí krve natáčí opět britský režisér David Yates, který už natočil předešlý díl (Harry Potter a Fénixův řád) a počítá se s ním i pro další potterovské filmy. Yates se odchýlil od stylu prvních dílů a podle některých fanoušků Harryho Pottera více propracoval psychologii jednotlivých postav. Jeho filmy jsou méně dětské. Před Potterem se věnoval hlavně televizním seriálům.

Ještě dva filmy

Kolem roku 2010 by se měly točit hned dva filmy podle poslední knihy o Potterovi (Harry Potter And The Deathly Hallows, česky: Harry Potter a relikvie smrti). Tvůrci se dušují, že je k tomu vedou především umělecké důvody, nikoliv finanční. Spisovatelka J. K. Rowlingová může být každopádně spokojená, ke svým již vydělaným cca 720 miliónům eur (odhad BBC), si připíše další desítky miliónů.

Společnost Warner Bros, která potterovské příběhy natáčí, se netají tím, že už prvních pět dílů vydělalo 2,5 miliardy liber a další film navíc by mohl přinést ještě přibližně půl miliardy.

Potterovské knihy jsou velice obsáhlé a je téměř nemožné "nacpat" poslední díl, který má v anglickém vydání 776 stran textu, do jednoho standardního celovečerního filmu. Sama autorka na svých internetových stránkách uvedla, že není možné zapracovat celý příběh do filmu kratšího než čtyři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám