Hlavní obsah

Nová deska skupiny Jonas Brothers nedráždí ani nebolí

Právo, Jaroslav Špulák

„Každý den je nová zkušenost. Tak skvělí fanoušci, jako jsou ti naši, je ale ta nejkrásnější zkušenost na světě,“ jásá osmnáctiletý zpěvák a kytarista Joe Jonas nad tím, jak se jeho kapele Jonas Brothers v loňském roce vedlo. Na svět přišla nová stejnojmenná deska a fanoušci poprockového sourozeneckého tria z New Jersey ji vděčně ocenili.

Článek

Jestliže debut It’s About Time (2006) se v Americe vyšplhal nejlépe na 91. hitparádové místo, následovník vyskotačil na příčku pátou. Nadto jej ocenili i na britských ostrovech, kde byl osmnáctý, a na stránkách iTunes se v žebříčku digitálních stažení dostal na šestou pozici.

Není divu, že společnost Hollywood Records po americkém vydání díla pokračovala ve stejném duchu přes Japonsko do Evropy, aby s téměř ročním zpožděním nyní představila album i zde.

Americké bratrské trio Jonas Brothers vydalo novou desku.

Americké bratrské trio Jonas Brothers vydalo novou desku. Foto: Universal Music

Jeho prostřednictvím servíruje aktuální hudbu teenagerů. Jonas Brothers se skrz poppunkový neklid hlásí jako další salónní rebelové a strojí se jako hošani vypadlí ze 60. let. Vezmeme-li v úvahu, že současná hudba dovoluje cokoli, chápejme jejich image jako pečlivě vybranou cestu k posluchačově pozornosti.

Krátké skladby stojí na lehkých chytlavých refrénech, dobrých vokálech a provokativním „škrábavém“ výrazu mladého Jonase.

Hodní hoši se solidním ohlasem

Pojí se ale s tuctovými riffy, neoriginálními hudebními i aranžérskými nápady a neschopností nabídnout písničky, které by propříště kapelu charakterizovaly. Navíc jsou příliš zvukově „hodné“. Nedráždí, neprovokují, nebolí.

Bratři Jonasové jeli kus evropského turné po boku Avril Lavigne, jejich singl S. O. S., který napsal láskou zklamaný Nick za deset minut, dosáhl solidního ohlasu, líbí se ztřeštěným holkám, ovšem především jsou další záplatou na hudební scéně, jež nachází měsíc co měsíc nové talenty, kteří v měsíci dalším pohoří.

Jonas Brothers: Jonas Brothers

Jonas Brothers: Jonas Brothers Hollywood Records/Universal

Music, 36:12

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám