Hlavní obsah

VIDEO: V Arménii natočili zjevení Ježíše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GYUMRI

Fantazii záhadologů po celém světě jitří videozáznam pořízený vloni v září v Arménii, který znázorňuje světélkující oblak, uvnitř něhož se zjevuje útvar připomínající ukřižovanou postavu. Legenda, která videozáznam z mobilního telefonu doprovází, je jednoznačná: v Arménii se zjevil Ježíš.

Článek

Videozáznam koluje po internetu a podle některých příspěvků, které se u něj nacházejí, je nade vší pochybnost, že se vloni 15. září obyvatelům arménského města Gyumri (dříve Leninakan) zjevil Ježíš ve své nejslavnější podobě - jako Mesiáš ukřižovaný Římany na Golgotě. Navíc připomínají, že datum zjevení se prý shoduje s arménským svátkem Srbkhech, kdy se probouzejí mrtví.

Skeptici namítají, že vytvoření podobného záznamu na počítači s použitím moderních editačních programů zabere nejvýše hodinu.

Mezi křesťany neexistuje jednotný názor na podobné jevy. Zatímco někteří věří v jejich nadpřirozený původ, jiní takovou víru odmítají jako pokleslé pánbíčkářství. Církev během své historie například řešila autenticitu mnoha relikvií, které se vztahovaly k Ježíšovi, například tzv. Turínské plátno s údajným otiskem Spasitelovy tváře, či pozůstatky z Ježíšova kříže, kterými se chlubila několik kostelů po celé Evropě. Už slavný středověký reformátor Jan Kalvín se posmíval, že zaručeně pravých třísek z Ježíšova kříže je po Evropě tolik, že by se nich dala postavit loď.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám