Hlavní obsah

V Litovli se střetl vlak s autem: jeden mrtvý, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOVEL

Život sedmadvacetiletého spolujezdce si vyžádala v pátek krátce po 19. hodině nehoda na železničním přejezdu v Litovli. Jednatřicetiletá řidička vjela s vozem Opel na přejezd ve chvíli, kdy jel po trati směrem do Červenky osobní vlak. Kromě ní byli zraněni další dva členové posádky, řekla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Článek

Nehoda se stala v 19:09 u cukrovaru směrem na Nové Zámky. "Jednalo se o mladé lidi z Pardubic. Podle vyšetřovatele měla řidička předběžně uvést, že ji oslnilo slunce," uvedla Dolejšová.

Funkčnost signalizačního zařízení v době nehody potvrdil mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. Podle mluvčího inspekce Zdeňka Neusara šlo o přejezd, který nebyl chráněn závorami.

"Na místě zemřel spolujezdec, jeho zranění nebyla slučitelná s životem," potvrdil ředitel záchranné služby Ivo Mareš.

Řidička byla podle něj v kritickém stavu přepravena vrtulníkem do olomoucké fakultní nemocnice. Měla těžké poranění hlavy. Další dva spolujezdci utrpěli lehká a středně těžká zranění.

Provoz na trati byl podle Neusara po nehodě přerušen. Na vlaku vznikla škoda 70 tisíc, na autě přibližně sto tisíc korun, dodal mluvčí inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám