Hlavní obsah

Žena chtěla přepnout z fotbalu na večerníček, manžel zavolal strážníky

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo, Ludmila Žlábková

Fotbal nebo Večerníček? Televizní program byl jádrem úterního sporu manželského páru z Pražského Předměstí v Hradci Králové. Manželé se nemohli shodnout, na co se budou dívat, a tak jim musela pomoci rozlousknout tento oříšek až hlídka městských strážníků, kterou na svou choť přivolal dvaašedesátiletý muž.

Článek

"Skutečně, příčinou hlasitého konfliktu dvojice z Honkovy ulice byl rozdílný názor na sledování televize. Zatímco muž chtěl sledovat televizní fotbalové utkání z evropského šampionátu mezi Ruskem a Španělskem, jeho dvaapadesátiletá žena pohádku o králících z klobouku,“ potvrdila mluvčí Městské policie v Hradci Králové Eva Čížková.

Požadavek manželky, která chtěla přepnout v závěru zápasu na jiný televizní kanál, muže nevyvedl z míry a dál sledoval utkání. To ženu rozběsnilo k ostrému slovnímu ataku. "Protože spor nedokázali sami vyřešit, přivolali si na pomoc hlídku městské policie. Strážníci na místě zklidnili situaci, poučili oba přítomné o jejich právech a po poté z místa odjeli,“ dodala Čížková.

Vítěz sporu není známý, středeční zápas dávají v kině

Kdo nakonec ve sporu zvítězil, strážníci nevědí, ale ředitel hradeckého kina Centrál Leoš Kučera by měl řešení pro středeční podvečerní zápas české reprezentace s Portugalskem. Všechna vystoupení českých fotbalistů jsou totiž promítána v kině na velkém plátně.

"Na utkání se Švýcarskem přišlo asi 50 fanoušků, od středy ale už přenos promítáme na velkém plátně v hlavním sále. Tam se vejde téměř čtyři sta lidí. O přenosy je veliký zájem a jsou přenášeny zdarma, pouze je potřeba si vyzvednout volnou vstupenku a tak si rezervovat místo,“ řekl Kučera.

Reklama

Výběr článků

Načítám