Hlavní obsah

Český fotbalový svaz se ztrapnil, Litevce zaměnil za Lotyše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pořádnou ostudu si v úterý uřízl Českomoravský fotbalový svaz. Před přípravným utkáním národního týmu s Litvou soupeře zaměnil se sousedním Lotyšskem, což hosté nesli nelibě a se značným rozčarováním. Češi se faux paus dopustili nejprve v oficiálním programu a před zápasem v pražském Edenu navíc zahráli hymnu, která podle litevských žurnalistů náleží Lotyšsku.

Foto: René Volfík, ČTK

Zleva Tomáš Galásek, Michal Kadlec, Václav Svěrkoš, Zdeňek Pospěch,Tomáš Ujfaluši a trenér Karel Brückner (zády) na tréninku fotbalové reprezentace 26. května v pražském Edenu.

Článek

Litevci zřejmě nevěřili vlastním očím, když v bulletinu před utkáním uviděli na titulní stránce vyobrazenou lotyšskou státní vlajku, uvnitř si přečetli, že hlavním městem Litvy je Riga a místo fotografie své reprezentace spatřili lotyšský výběr.

Svaz pak vůbec program nedal do oběhu a rychle jej stáhl, aby trapas nebyl ještě větší. Škoda je dvojnásobná, neboť dnešní program byl připravený i na páteční zápas se Skotskem na Letné.

Co se zástupcům svazu podařilo alespoň částečně zahladit, korunovali těsně před zápasem. Pod střechou stadionu visela obrácená litevská vlajka žlutým pruhem dolů a vrchol přišel při hymnách: při prvních tónech údajné litevské hymny hostující fotbalisté strnuli a nechápavými gesty dali jasně najevo, co si o celé akci myslí. I novináři na tribuně se pak dušovali, že se Edenem linuly tóny lotyšské hymny.

Více o zápasu najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám