Hlavní obsah

Barbora Tachecí odchází z Radiožurnálu, jedná s televizí Z1

Barbora Tachecí odchází z ČRo 1 - Radiožurnálu a jedná se zpravodajskou televizí Z1. Jednání s Tachecí potvrdil Novinkám šéf Z1 Martin Mrnka. Podle něj se jedná o tom, že by Tachecí měla mít v televizi vlastní pořad.

Foto: ČTK

Barbora Tachecí

Článek

Mrnka zdůraznil, že žádná dohoda ještě nebyla uzavřena, televize podle něj jedná s desítkami lidí. "Tachecí je jen jednou ze zhruba dvou desítek osob, se kterými jednáme. Nic není uzavřeno," řekl Novinkám v pátek dopoledne Mrnka.

Záměr Tachecí odejít z Českého rozhlasu potvrdil Novinkám mluvčí ČRo René Zavoral. "Barbora Tachecí hodlá ukončit svůj pracovní poměr v Českém rozhlase," řekl Zavoral.

Tachecí vedla ČRo 1 - Radiožurnál od konce léta loňského roku. Do funkce ji jmenoval generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík. Již předtím měla za sebou bohatou mediální zkušenost.

V roce 1986 pracovala jako ekonomická redaktora právě v ČRo. Ekonomice se pak věnovala od roku 1992 v České televizi. Následně pracovala jako ředitelka PR v Investiční a poštovní bance. Od roku 2002 byla programovou ředitelkou Frekvence 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám