Hlavní obsah

Bývalý kytarista Tří sester byl zavražděn, policie má tři podezřelé

Aktualizováno

Kytarista a zpěvák František Sahula, který se proslavil na počátku devadesátých let se skupinou Tři sestry a dopomohl jim k úspěchu, je po smrti. V pátek o tom informovaly webové stránky skupiny. V sobotu policie potvrdila informace Blesku, že byl zavražděn. Policie už má tři podezřelé.

Článek

"Máme tři podezřelé, bližší informace budou večer," řekla v sobotu Novinkám mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme že náš kamarád a bývalý kytarista Tří sester František Sahula dnes v noci za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši...,“ uvádí bez podrobností o příčině smrti v pátek web kapely.

Tělo pětačtyřicetiletého kytaristy bylo podle Blesku nalezeno v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Podle všeho zemřel cizí rukou v noci ze čtvrtka na pátek. Středočeská policejní mluvčí Soňa Budská Blesku potvrdila nález mrtvoly, která měla zohavený obličej. Totožnost ani příčinu smrti nesdělila. Určí ji pitva.

Na svém webu www.sahula.cz se přiznal, že strávil letos dva měsíce ve vězení, kde složil řadu písní pro novou desku, kterou chtěl nazvat Nouzovej východ. Na webu jsou i slova titulní písně, v níž mimo jiné říká: "Vlastní jámu jsem si vykopal, trestem je samota. Víno mou duši tiše hojí. Tak Ti zpívám písničku, věnuj jí chviličku. Od chlapa, co málokdy se bojí..."

Sahulova kariéra

Sahula se nejvíce proslavil jako úchyl Průša, kterého ztvárnil v klipu ke stejnojemnné písni skupiny Hagen Baden, postavičku později využily i Tři Sestry na albu Průša se vrací. Sahula na přelomu osmdesátých a devadesátých let významnou měrou přispěl k úspěchu Tří sester.

V roce 1991 se ale vydal na sólovou dráhu, když založil vlastní kapelu Synové výčepu. S tou natočil album V továrně je dobře, které vyšlo v roce 1992. Uspěla z něj píseň Lambáda, ke které byl natočen klip. Propagaci k desce však Sahula nedělal, protože se skrýval. Policie ho hledala, neboť neplatil alimenty. Kontaktovala i recenzenty, kteří o albu psali

V následujících letech se Sahula věnoval vlastní kapele a spolupracoval frontmanem Tří Sester Lou Fanánkem Hagenem na jeho projektu Hagen Baden. V polovině dekády se také načas vrátil do Tří sester. Opět se v nich objevil v letech 2003 a 2004. Současně ale pokračoval v rozvíjení vlastního projektu. Synové výčepu natočili čtyři řadové desky, poslední je Chlapecká 4, v novém tisíciletí ještě vyšel výběr největších hitů BESTie OFF.

Sahulova smrt není jedinou tragédií známé české kapely. Zahynul i její bubeník zvaný Hadr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám