Hlavní obsah

Obliba masáží v Česku roste, ženy milují čokoládu, muži klasiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemnou relaxaci, úlevu od bolesti i odbourání stresu přinášejí masáže, o které je v Česku stále větší zájem. Zatímco ženy žádají především aromaterapeutické masáže a čokoládové terapie, muži dávají přednost klasickým masážím, které povzbudí tělo a uvolní ztuhlé svaly.

Článek

"Poptávka po masážích je hodně velká. Klienti potřebují ulevit od bolestí zad, způsobených nejčastěji dlouhým sezením u počítače, a chtějí relaxovat po náročné práci," řekla Eva Hynková z kosmetického Image Studia.

Rostoucí zájem registrují i další masážní salony. "Nárůst poptávky po masážích sledujeme u lokální klientely, která začíná postupně objevovat, jak příjemné je pro unavené tělo nechat se alespoň jednou měsíčně namasírovat," podotkla Beatrix Sviezeny z relaxačního klubu Cybex.

Největší zájem je o masáže krční páteře a hlavy

Dodala, že největší zájem mají klienti o klasické masáže, které ulevují od bolesti svalů, krční páteře a hlavy. V nabídce salonů jsou i exotické a netradiční masáže, jako je například čokoládová terapie, orientální zábal, japonská masáž shiatsu nebo masáž lávovými kameny, která je podle Hynkové u klientů nejoblíbenější

"Tyto masáže jsou velmi příjemné, relaxační a mají i pozitivní zdravotní účinek, který je vyšší než u klasické masáže," myslí si Hynková. Terapeut při této proceduře, která odstraňuje bolest a svalové křeče a zlepšuje krevní oběh a metabolismus, masíruje klienta pomocí horkých lávových kamenů.

Uvolnění a odstranění bolesti požadují od masáže především muži, a to nejlépe v co nejkratší době. Ženy si naopak dopřávají časově náročné terapie a dávají přednost péči o pokožku.

Ženy preferují také péči o pokožku

"Ženy preferují ošetření, které přináší péči i o jejich pokožku, to znamená, že jejich součástí je například peeling těla nebo zábal. Muži preferují klasické švédské masáže, které povzbudí tělo a uvolní zatuhlé svalstvo," popsala výběr obou pohlaví Sviezeny.

Typicky ženské jsou podle Hynkové terapie s čokoládou. Tato látka obsahuje vitaminy A a E, které jsou důležité pro zdraví a obnovu pokožky a vyhlazují jemné vrásky. Nastávající maminky si oblíbily masáže pro těhotné, které ulevují od bolestí v kříži, kloubech a kyčlích.

Agáta Hanychová v čokoládových lázních Foto:archiv Agáty Hanychové

"Masáž zároveň příznivě působí na otoky a napětí v nohou a přispívá k lepší psychické pohodě nastávající matky. Pro tyto účinky je mezi ženami oblíbená a vyhledávaná," řekla Sviezeny. Masáže pro těhotné, které dělají vyškolení specialisté, mohou absolvovat ženy od 13. týdne těhotenství.

Oblíbené jsou také masáže pro dvě osoby

I když mají muži a ženy odlišné potřeby v péči o tělo, společně mohou navštívit speciální terapii pro dva. Páru se věnují dva maséři, kteří klientům poskytnou jemnou masáž těla a povzbudivou masáž hlavy.

"Muži i ženy si tuto masáž objednávají pro své partnery jako netradiční dárek nebo zajímavý nápad na rande. Zvláště po letech manželství bývá nouze o nové nápady a společná masáž vždycky potěší," uzavřela Sviezeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Aromaterapie pro každého

"Jdi na aromaterapii, pomůže ti," radila vystresované Heleně kamarádka. "Jak mi může pomoct nějaký olejíček, když mě vyhodili z práce?" reagovala Helena....

Osobní masér u vás doma

Jednou z oblíbených možností relaxace je hydromasáž. Lázeň plná bublinek a pulsujících proudů vody, které hýčkají a léčí vaše tělo, může být prakticky...

Výběr článků

Načítám