Hlavní obsah

Černý víkend pokračuje tragickou nehodou sanitky na D5

Právo, Novinky, ČTK, Jindra Pašková, toh
DOMAŽLICE/BORKOVANY
Aktualizováno

Již čtvrtou sobotní oběť si vyžádala další dopravní nehoda na tuzemských silnicích. Na dálnici D5 se kolem 17. hodiny před Prahou poblíž Rudné srazila dvě auta. Po příjezdu sanitky došlo opět k tragédii, když do záchranářů naboural kolemjedoucí vůz. Na místě nehod zůstal jeden mrtvý a sedm zraněných. Novinkám to potvrdil Pavel Truxa z policejní Správy Středočeského kraje.

Článek

Truxa Novinkám řekl, že na dálnici kousek za Prahou směrem na Plzeň původně havarovala dvě auta. Na místo vyrazila sanitka, ale s ní se následně srazil další vůz. Na místě zemřel jeden člověk a další čtyři měli být zraněni.

"V 17:11 jsme tam vyjížděli a v 17:20 jsme měli hlášení o nehodě sanitky," řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Kvůli těmto nehodám museli záchranáři povolat posily, celkem tak na dálnici zasahovalo šest sanitek, které ošetřily sedm raněných, včetně lékaře, sestřičky a řidiče sanitky.

"Lékař má otřes mozku a řidič se sestřičkou poranění břicha," dodala Janečková. Úmrtí se týkalo první nehody, kde byli i dva lidé těžce zraněni.

Dálnice byla kvůli příletu vrtulníku záchranné služby kolem 18. hodiny uzavřena. "Po jeho odletu byla opět v obou směrech částečně průjezdná," řekl Truxa.

Boural třicetiletý řidič

Tragická bilance nebere konce. Další řidič zemřel večer na Novojičínsku. Za sobotu tak na českých silnicích zemřelo pět lidí.

Třicetiletý muž z Libhoště zahynul v sobotu večer na Novojičínsku při nehodě osobního automobilu. Jeho devatenáctiletá spolujezdkyně je v kritickém stavu a letí pro ni vrtulník záchranné služby, řekla mluvčí novojičínské policie.

Nehoda se stala večer krátce před půl devátou na silnici spojující Ostravu s Olomoucí a Brnem. Podle předběžných informací muž nezvládl řízení a ve vysoké rychlosti narazil do sloupu. "Auto je téměř rozděleno na dvě poloviny," uvedla mluvčí. Dodala, že silnice byla v souvislosti s nehodou uzavřena v obou směrech.

Tři mrtví za dopoledne

Již dopoledne zemřeli během dopravních nehod tři lidé. U obce Křenovy na Domažlicku v 11 hodin došlo k hromadné dopravní nehodě, při které se měla srazit čtyři auta. Na místě zůstal jeden mrtvý a celkem pět raněných osob, z toho jedna těžce. U nehody zasahoval i vrtulník záchranné služby, který převezl těžce raněnou ženu do fakultní nemocnice v Plzni.

Jana Václavová ze Státní správy západočeské policie Právu řekla, že žena zemřela po převozu do nemocnice. Zbylí ranění jsou hospitalizováni v nemocnici v Domažlicích.

Další tragické události došlo v sobotu nad ránem u obce Borkovany na Břeclavsku. Zde mladého muže srazil autobus společnosti Student Agency. Muž byl na místě mrtev. Z posádky autobusu nebyl nikdo zraněn. Příčina neštěstí není zatím známa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám