Hlavní obsah

Stávka scénáristů ohrožuje Simpsonovy

Novinky, Stanislav Dvořák

Nekončící stávka amerických scénáristů ohrožuje podle serveru Hollywood Simpsonovy, jeden z nejslavnějších seriálů. Pro tuto sezónu prý není dostatek dodělaných epizod.

Článek

Protože tvorba jednoho dílu tohoto animovaného seriálu trvá velmi dlouho, producenti si nemohli vytvořit dostatečnou zásobu dílů. Možná také nikdo nečekal, že stávka scénáristů bude trvat tak dlouho.

Sdružení filmových a televizních scenáristů totiž stávkuje už od 5. listopadu loňského roku. Scénáristé požadují větší podíl na zisku z internetové distribuce. Jako první na stávku doplatily televizní talkshow, seriály zatím žijí z předtočených dílů.

Herečka Yeardley Smithová, která mluví v anglické verzi Barta Simpsona, říká: "Nemáme obvykle tolik dílů dopředu jako ostatní animované seriály. Teď máme asi deset dílů v různých fázích rozpracovanosti. Otázka je, jestli některé z nich budou připraveny k vysílání před tím, než v květnu skončí sezóna."

Letošní sezóna je prý jedna z nejlepších

Smithová je přesvědčena, že letošní díly jsou jedny z nejlepších v dlouhé historii seriálu. "Jsou opravdu silné," dodává a odmítá poznámky některých novinářů o tom, že Simpsonovi už ztrácejí šťávu.

Legendární seriál se vysílá od roku 1989 a většina tvůrčího týmu zůstává stále stejná. Duchovním otcem Simpsonů je Matt Groening a ke staré partě patří také Dan Castellaneta, Julie Kavnerová, Nancy Cartwrightová, Yeardley Smithová a Hank Azaria.

Seriál je znám svým drsným humorem a také tím, že v něm rády vystupují hudební hvězdy. V minulosti to byli např. Sting, Aerosmith, Tom Jones, George Harrison, Michael Jackson, Barry White, Cypress Hill, U2, Green Day a další.

Anketa

Obáváte se přerušení vysílání Simpsonů?
Ano
80,4 %
Těžko říct
7,2 %
Vůbec ne
12,4 %
Celkem hlasovalo 7163 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám