Hlavní obsah

Satelitní navigace navedla autobus do jiného státu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LILLE/LILLE

Skupinka padesáti Britů si zakoupila jednodenní autobusový zájezd do francouzského Lille za účelem vánočních nákupů. Nemilé překvapení v podobě nedokonalé navigace a zejména nedokonalého řidiče jim jejich vysněné nákupy však pokazilo. Místo do francouzského Lille je totiž řidič odvezl do malého městečka Lille v sousední Belgii, které je od toho francouzského vzdálené asi 160 kilometrů.

Článek

Autobus s padesáti natěšenými Angličany vyrazil z hrabství Gloucestershire směrem do Francie. Poté ovšem nabral trochu jiný směr než měl. Toho si ovšem výletníci všimli až v ten moment, kdy začali stále častěji spatřovat značky s holandskými a belgickými městy. "Několik z nás začalo uvažovat, co se děje, když jsme spatřovali značky na Eindhoven, který opravdu není ve Francii," řekl jeden z pasažérů.

Řidič si ovšem nechtěl nechat poradit a dojel až na místo, které mu určila navigace. Belgické Lille však jistě není tím místem, kde by se hromadili nákupů chtiví lidé. Městečko má totiž pouze 15 tisíc obyvatel a není nikterak zajímavé. Francouzské Lille má naproti tomu 220 tisíc obyvatel a je častým cílem právě britských turistů.

"Nakonec jsme v autobuse strávili nějakých sedm hodin, což opravdu není moje představa ideálního jednodenního výletu. Když jsme konečně dojeli do francouzského Lille, tak jsme měli na nákupy pouhé dvě hodiny, což většině z nás opravdu nestačilo k tomu, abychom nakoupili to, co jsme chtěli," uvedl rozzlobený pasažér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám