Hlavní obsah

Ať žije moderní cestování. Z pouti po světě natočil turista dokument plný selfie

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoběžník Carles Giro de Pedro žijící v kanadském Ontariu podnikl cestu kolem světa a nepodcenil při tom fotografickou a video dokumentaci. Nebylo by to ono, kdyby jednotlivé obrazy neozdobil i vlastním obličejem. Bez selfie, jako by cestování dnes snad už ani nebylo možné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z cesty kolem světa si dobrodruh přivezl spoustu vzpomínek a selfie záběrůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Fakt, že ve více i méně známých turistických lokalitách mladík skutečně byl, mu nikdo neodpáře. Dokazují to jeho selfie záběry. Díky nim má autentickou vzpomínku na zážitky, které si chce navždy uchovat v paměti. A diváci se na několik desítek sekund ocitnou na cestách po jeho boku.

Carles Giro de Pedro zavítal mimo jiné do Spojených arabských emirátů, Japonska, Vietnamu, Etiopie, Austrálie, na Havaj, Kubu, Fidži... Záběry v jeho videu jsou tedy dosti rozmanité — jednou prochází městem, pak je u moře, na poušti, u vodopádu či dokonce v blízkosti žhavého vulkánu.

Dvaatřicetiletý dobrodruh, pocházející původem ze Španělska, se nechal podle agentury AP slyšet, že cesta kolem světa byla jeho dávným snem. Neplánoval vyrazit v režimu normálního turisty, toužil cizí kultury zažít na vlastní kůži. To se mu splnilo.

Uchvácen lidmi, které potkal

Fascinován byl mnoha krajinami, například když si u kráteru sopky uvědomil sílu země a přírody. Stejně tak byl uchvácen lidmi, které potkal. V Indonésii chvíli pobýval mezi domorodci, kteří ho nejen nechali bydlet ve svých domovech, ale nakonec ho také dojali tím, že na jeho počest uspořádali noční slavnost.

Jak cestovatele dále citovala agentura AP, při své pouti si více než dříve uvědomil kontrasty a rozdíly v životní úrovni obyvatel různých koutů planety. Pouhých několik hodin letu dělí luxus a blahobyt od absolutní chudoby....

Reklama

Výběr článků

Načítám