Hlavní obsah

Nejhlubší hotelový bazén leží v Itálii. A je úchvatný

– Padova
Novinky, jky

Média v souvislosti s hotelovými bazény informují obvykle o těch, které se vymykají co do rozlohy či doplňkových služeb. Bazén v italském hotelu Millepini Therme ve městě Padova však na sebe upoutává jiným atributem - hloubkou. Nese futuristický název Y-40 a jeho hloubka činí, jak už sám název napovídá, 40 metrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejhlubší hotelový bazén na světě má hloubku 40 metrů

 
Článek

Pokud jste se už někdy zadívali do hloubky nějakého hotelového bazénu a udělalo se vám nevolno, pravděpodobně nápad Italů neoceníte. Ti však spojili příjemné s užitečným. Hotelový bazén je hluboký 40 metrů, a je tak ideální pro potápěče, kteří zde mohou trénovat.

Foto: www.millepini.it

Na první pohled působí bazén Y-40 docela normálně.

Výhodou je, že je napuštěný zdejší termální vodou, a tak je teplota stálá – 32 stupňů Celsia. Díky tomu potápěči nemusejí využívat neopren. Bazén se bude prý vyjma tréninkových ponorů využívat také k podvodnímu focení. V hotelovém světě se přitom jedná o opravdový unikát. Jeho hloubka výškově odpovídá zhruba 14patrové budově.

Foto: www.millepini.it

Hloubka bazénu je úchvatná. Využijí ji však pouze potápěči.

Bazén měří 21 x 18 metrů a pojme neskutečných 4300 kubíků vody. Za jeho vytvořením stojí známý italský architekt Emanuele Boaretto. Na jeho tvorbu dohlíželi experti z oblasti potápění, čímž vznikl i podle mnohých jiných odborníků zřejmě nejkomplexnější bazén na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám