Hlavní obsah

Liberec chce přilákat turisty fiktivní detektivkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecký magistrát se rozhodl zkusit nalákat zdejší obyvatele a turisty na atraktivní místa v městském centru a jeho okolí. Použít k tomu magistrát chce vymyšlený detektivní příběh. K pátrání budou lidé potřebovat mobilní telefon nebo tablet s operačním systém Android.

Foto: Profimedia.cz

K pátrací hře budou turisté v Liberci potřebovat tablet nebo chytrý telefon. Ilustrační foto

Článek

Do interaktivního projektu by se v Liberci mělo podle plánů radnice zapojit alespoň 800 až 1000 zájemců, především by měl zaujmout turisty do 30 let a rodiny s dětmi. Test projektu proběhl už loni, kdy se hry zúčastnilo zhruba 100 lidí. Tento rok by ale měla proběhnout v rozšířeném provedení s odlišným příběhem a na jiných místech města.

Startovat budou turisté ve Fügnerově ulici. Právě tam začne dvou až tříhodinové pátrání po vrahovi zavražděného muže. Klíčem k rozluštění detektivního hlavolamu budou otázky, které budou moci účastníci hry zodpovídat po stažení speciálních QR kódů do mobilu nebo tabletu na konkrétních stanovištích.

Každá správná odpověď povede k nápovědě potřebné k vyřešení případu. Špatná odpověď naopak prodlouží řešiteli trasu hry.

Moderní turistika

Pokud tato hra bude mít u turistů úspěch, vedení města se ji pokusí zpřístupnit vedle Androidu také pro další operační systémy. Stejně tak by mohlo v případě zájmu veřejnosti dojít k rozšíření projektu.

Liberecký magistrát se už nechce spoléhat na to, že se k lidem dostalo sdělení z propagačních materiálů města. Díky detektivní hře bude zájem o liberecké památky lépe měřitelný.

Směrem uplatnění moderních technologií v cestovním ruchu se Liberec vydal už minulý rok. Pro turisty tady vznikl audioprůvodce plný pamětnických vyprávění z řad místních rodáků. Půjčit si ho lze v mp3 přehrávačích v liberecké knihovně. K dispozici jsou tady také koloběžky k rychlejší cestě po městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám