Hlavní obsah

Nízkonákladová společnost aerolinek El Al bude létat i do Prahy

Hlavní izraelská letecká společnost El Al bude od konce března 2014 provozovat nízkonákladovou společnost, která bude mimo jiné létat také do Prahy. V úterý to oznámil list Jerusalem Post s odvoláním na obchodního ředitele aerolinek El Al Eliezera Škediho. Společnost tak podle něj reaguje na nedávné uzavření dohody o otevřeném nebi mezi Evropskou unií a Izraelem.

Foto: Petr Horník, Právo

Letadla nové nízkonákladové společnosti aerolinek El Al budou mířit také na pražské letiště. Ilustrační foto

Článek

Pod názvem Up bude chystaná nízkonákladová společnost od 30. března 2014 nabízet týdně po jedenácti letech do Berlína, Prahy, Kyjeva, Budapešti a Larnaky, upřesnil izraelský list.

Zástupci EU a Izraele podepsali dohodu o otevřeném nebi, která má zjednodušit a zlevnit lety mezi oběma regiony, letos 10. června. Dohoda bude postupně zaváděna v příštích pěti letech a mimo jiné zruší omezení na počet přímých letů.

Izrael je oblíbenou destinací

Dohoda má během pěti let otevřít trh větší konkurenci a umožnit výrazné rozšíření linkových leteckých spojů z Izraele a do Izraele. Díky tomu se podle agentury DPA očekává výrazné snížení cen letenek.

„Očekáváme více přímých letů do Izraele a z Izraele, nižší ceny, více pracovních míst a ekonomické výhody na obou stranách,“ prohlásil při podpisu dohody komisař pro dopravu Siim Kallas.

EU je pro Izrael nejdůležitějším leteckým trhem. Na celkovém počtu pravidelných zahraničních letů se podílí 57 procenty. Podobně je i Izrael oblíbenou destinací pro Evropany a turistika má vysoký potenciál k dalšímu růstu.

Reklama

Výběr článků

Načítám