Hlavní obsah

Pohádková Mléčná dráha se rozlila nad vrcholky italských Alp

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na noční oblohu fascinoval lidstvo odpradávna. Málokdo je však natolik trpělivý, aby v noci pobíhal po horách s fotoaparátem a hledal příznivé uskupení hvězd. Následující snímky vás přenesou na vrcholky italských Alp, odkud krásně uvidíte na Mléčnou dráhu.

Foto: Profimedia.cz

Součástí příprav na fotografické výpravy je také studium noční oblohy v astronomických mapách. (výřez)

Článek

Amatérský fotograf Roberto Bertero putoval po kopcích odlehlých od velkých měst. Snažil se zachytit fotografie bez světelného znečištění, které vzniká nad hustě osvětlenými městy.

Přespával v horách, sledoval v úžasu měnící se oblohu nad Alpami. Snímky Mléčné dráhy pořídil v italském regionu Piemonte z vrcholku hory Rocciamelone, která měří 3538 m n. m.

Foto: Profimedia.cz

Mléčná dráha

"Jsou to určitě moje nejoblíbenější snímky, jednoduše protože jsem se střetl s několika přírodními výjevy. Na noční obloze se objevila mléčná dráha a perfektně se napojila na vzdálený vrcholek hory Monviso," řekl třiačtyřicetiletý Roberto Bertero pro list Daily Mail.

Součástí příprav na fotografické výpravy je také studium noční oblohy v astronomických mapách. Zároveň musíte mít pro focení v horách dobrou fyzickou kondici a také příslušné vybavení pro přežití v drsnějších klimatických podmínkách

Foto: Profimedia.cz

Mléčná dráha

Foto: Profimedia.cz

Mléčná dráha nad vodopádem

"Výhodou fotoaparátu je to, že je schopen zachytit mnohem větší množství detailů než lidské oko," doplnil Bertero, který pochází z městečka Rivoli.

"Oči ne úplně vždy dobře zprostředkovávají informace mozku a myslíte si, že nevidíte žádné světlo. Ale ve skutečnosti nad vámi vždycky nějaké světlo je. To je první věc, kterou jsem se naučil, když jsem začínal fotit," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Mléčná dráha

Bertero je profesionální hudebník, a focením se začal zabývat teprve před pěti lety. Začal navštěvovat nezvyklá místa a vytvářet unikátní snímky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám