Hlavní obsah

Držitel prestižní ceny za architekturu navrhl pero pro kolegy

Novinky, tnk

Japonec Shigeru Ban, který se proslavil obydlími z papírových trubek pro postižené přírodními katastrofami a válkami, se zamyslel i nad potřebami svých kolegů. Navrhl pro ně praktické precizní pero, s kterým budou moci rovnou i přeměřovat rozměry na výkresech. Hodit se jim budou i další interiérové doplňky.

Foto: Acme Studio, Skinflint

Architekt Shigeru Ban navrhl pero určené pro kolegy. Ti možná ocení i lampu s názvem Architects Drafting Light.

Článek

Propisku s názvem Scale navrhl Shigeru Ban pro architekty, kteří jsou často v terénu a potřebují například narychlo měnit výkresy.

Foto: Shigeru Ban Architects, Takanobu Sakuma

Architekt Shigeru Ban a chatky, které navrhl pro Kobe v Japonsku v roce 1995.

Zajímavý designový kousek získal ocenění Good Design Award od institutu The Chicago Athenaeum of Architecture and Design.

Jde o jeden z nejlepších kousků pro mladé začínající architekty. Ti ve svých studiích bezpochyby ocení i lampy s kloubem a otočným stínítkem vzniklé podle klasických kousků z ateliérů. Prim mohou v jejich prostorech hrát i tapety s motivy nábytku různých stylů.

Foto: 5qm.de Tapeten

Tapeta s motivem židlí různých stylů osloví interiérové architekty.

Základem vybavení každého architekta je ale hlavně pevný, dlouhý a stabilní stůl, na kterém se rozhodně vyplatí nešetřit. Měl by být z odolného materiálu, aby při častém rýsování a manipulaci s kružítky aj. nedošlo k jeho poškození. Rozhodně se tedy nehodí měkká dřeva typu smrk nebo borovice.

Foto: Henry Tibbs, Ghify.com

Vhod přijde i stolní lupa a dlouhý stůl na rýsování.

Prostoru ateliérů dodají šmrnc také kousky s motivem různých měst a sídlišť. Ty se mohou v interiéru objevit jako fototapety, plakáty nebo motivy na polštářích či šálcích.

Foto: In-Spaces, One World Trading Company

Interiér zkrášlí polštář s motivem sídliště i náramky coby dekorace sloužící k rychlému orientačnímu přeměření vzdáleností na výkresech.

Tvořivost a představivost mohou v architektech i jejich klientech bezpochyby  podpořit i detaily, jakými jsou různé studie tvarů fasád, střech i dekorací v různých architektonických stylech.

Foto: Etsy, L Affiche Moderne

Kanceláři dodá na stylovosti páska s motivem architektonických dominant anebo studie fasád od Elisabet Sundinové.

Nezvykle tvůrčí prostor vhodný ke kreativnímu využití může vzniknout i z lepenky nebo poštovních balíků. Takový nábytek je pak připravený k nabarvení, popsání aj. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám