Hlavní obsah

Dekorace inspirované sloupy vysokého napětí se hodí do industriálních interiérů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení zvlášť vysokého napětí se stává jednou z cenných inspirací pro designové prvky do domácnosti i exteriéru. Ty skvěle zapadnou do prostor v lehce industriálním až brutalistním duchu. Prim hrají přiznané dráty, ocel i geometrické tvary.

Foto: Novinky.cz, In-Spaces (3x)

Poslední veletrh Designblok představil i stojany na květiny ve tvaru sloupů vysokého napětí. Ty, podobně jako i polštáře s tímto motivem, skvěle zapadnou do prostor s lehce industriálním a průmyslovým duchem.

Článek

Designéři se v poslední době často inspirují průmyslovými prvky, mimo jiné i lehce rozeznatelnou siluetou symbolu moderní elektřiny. Souvisí to i s postupným přijetím řady průmyslových staveb coby památkově cenných objektů.

Foto: In-Spaces, Anna Jacobs

Stínidlo s motivem elektrických drátů můžete umístit třeba na křišťálovou lamou s přiznaným kabelem.

Klasické stožáry se objevují hlavně jako potisk na textiliích. Motiv křížení ocelových tyčí jim dodává na zajímavosti a originalitě. Takové látky pak zapadnou do prostor, kterým vévodí chladné materiály jako ocel, sklo nebo surový beton.

Foto: Novinky

Plot připomínající prvky ze sloupů elektrického vedení je inspirací pro majitele lehce brutalistních staveb.

Prvky známé ze sloupů vedení vysokého napětí jsou k vidění i u drátěného nábytku. Tomu nejlépe sluší kovářská čerň, případně antracitová nebo šedá barva. Barvy jsou zpravidla na ocelové dráty nanášeny jako práškový nástřik.

Foto: Eokdoubledot, Einrichten-design.de

Mísy, koše i konferenční a noční stolky z drátů jsou aktuálně v kurzu.

Inspirací jsou hlavně čtyřboké konstrukce robustních stožárů. Vyznít by měla monumentálnost těchto objektů a jejich industriální krása. Doplnit je proto můžete třeba osvětlením z potrubí. [celá zpráva]

Případně věšáky z hřebíků a dalšími průmyslově vyhlížejícími kousky.

Foto: PaperCartel, In-Spaces

Kávový stolek z mangového dřeva má černě lakovanou ocelovou základnu, která dobře ladí s industriálními motivy v interiéru.

Materiály, které byly před několika lety spojeny spíš jen s objekty továren, dílen a podobných staveb a konstrukcí, se dnes opět dostávají přímo do obytných interiérů. Ty tak mají lehce surový až brutalistní vzhled, který je prostý všech zbytečných dekorací a ozdob. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám