Hlavní obsah

Upravený Focus RS má 401 koní a jede až 278 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Název společnosti Mcchip sice může evokovat přismažené hranolky, faktem ovšem je, že tato málo známá tuningová firma upravila sportovní Focus RS. Po úpravách činí největší výkon motoru 401 koní.

Článek

Ford Focus RS je velmi dobré sportovní auto [celá zpráva]

Výkon se přenáší jenom na přední kola, nicméně i tak jde o jeden z nejlepších hot hatchů na trhu. O pohon se stará dvouapůllitrový pětiválec, který najdete i v jiných Fordech či Volvech. Ve verzi RS je ovšem náležitě upraven, má jiné turbo, vyšší plnící tlak, mezichladič, výfuk a spoustu dalších drobností. Výsledkem je 305 koní a 440 Nm. Motor je třeba pochválit za lineární nárůst výkonu v celém spektru využitelných otáček, turboefekt je minimální a pětiválec se s patřičným zaražením posádky do sedadel nechá vytočit až do sedmi tisíc otáček.

Německá tuningová firma Mcchip nabízí dvě možnosti pro zvýšení výkonu: buď na 254 kW nebo-li 345 koní.  Pokud chcete poněkud extrémnější úpravu, Mcchip upraví řídící jednotku, jiné výfukové potrubí, jiné svíčky a další. Výsledkem je 401 koní a velmi solidních 601 Nm. Díky tomu Focus RS jede až 278 km/h, čas nutný pro zrychlení 0-100 km/h úpravce neudává. Za první úpravu zaplatí zájemci 21 tisíc korun, zvýšení na 401 koní přijde na 120 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám