Hlavní obsah

Jaguar odhalil své první terénní auto

Terénní auto je samozřejmě trochu nadnesené. Jaguar F-PACE je velké SUV, ale i tak je to první vůz značky, který se odváží i do terénu. Přesto je to jaguar se vším všudy. Hlavně tím luxusem.

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

Článek

Mít jaguara bylo dříve standardem každého bohatého člověka planety. Pak se to stalo synonymem zoufalství, kdy značka ve snaze získat alespoň nějaké zákazníky nabízela auta nehodná svého jména. Poslední dobou ale pod křídly zahraničního majitele kvete Jaguaru pšenka pěkně rychle. Nový F-PACE je navíc příkladem slavného hesla „náš zákazník, náš pán“.

Jaguar totiž vyslyšel volání ohromného množství lidí, kteří toužili po SUV. Ne konkrétně u této značky, ale komplexně. A velký koláč SUV nyní bude společně s Jaguarem ukusovat i značka Bentley, a to je co říct.

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

 Pro chataře

Českým zákazníkům se bude líbit, že zavazadelník má objem 650 l. Auto je jinak celkem příjemně dlouhé – 4731 mm – a má rozvor 2874 mm. Prostě žádný opravdový obr. Velké auto to je, ale ve srovnání s konkurencí ji nepřerůstá.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaguar F-PACE Video: Jaguar

Interiér je supermoderní. Především tu zaujmou dva displeje – ten větší (12,3 palce) je za volantem a nahrazuje klasické přístroje. Navíc dokáže zobrazovat i navigační data ve 3D. Uprostřed přístrojovky je pak menší s úhlopříčkou 10,1 palce. Ten se zase umí spárovat až s osmi zařízeními najednou a udělat ze sebe wi-fi hotspot.

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

Zákazníci budou moct vybírat z těchto motorů a pohonů:

  • 2.0 diesel – 180 koní – RWD/AWD a automatické AWD
  • 2.0 benzín – 240 koní – RWD
  • 3.0 diesel – 300 koní – automatické AWD
  • 3.0 benzín – 380 koní – automatické AWD

Auto bude v nejslabší verzi jen s pohonem zadních kol vážit solidních 1665 kg. Kolik budou pak vážit ty nejsilnější verze, o tom tisková zpráva mlčí. Každopádně víme, že nejsilnější verze má omezenou rychlost na 250 km/h a zrychlí na stovku za 5,1 s.

Z nabídky výbavy uvedeme třeba světla s kompletní LED technikou, 22palcová kola nebo voděodolný a nárazuodolný klíček.

Foto: Jaguar

Jaguar F-PACE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám