Hlavní obsah

Naftový Peugeot 208 ujel na jednu nádrž 2152 kilometrů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot se pochlubil rekordně nízkou spotřebou sériového modelu 208 1,6 BlueHDi o výkonu 100 koní. Průměrná spotřeba dosáhla rovných dvou litrů na sto ujetých kilometrů, rekordní jízda ovšem padla na uzavřeném oválu, nikoli v běžném provozu.

Foto: Peugeot

Rekordní Peugeot 208

Článek

Rekordní jízda proběhla na konci dubna na zkušebním okruhu Peugeotu v Belchamp ve Francii pod dohledem tamní zkušebny UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle).

Za volantem sériového vozu se vystřídalo po třech až čtyřech hodinách několik jezdců, jízda totiž byla velmi dlouhá - vyjetí celé nádrže trvalo 38 hodin.

Prostým vydělením ujeté vzdálenosti časem tak dostaneme průměrnou rychlost 56,63 km/h, což věru není mnoho. Na jednu nádrž tak dovolenou k moři ani s tímto modelem neujedete.

Dodejme, že normovaně naměřenou spotřebu má tento model přesně o jeden litr vyšší. Naftová šestnáctistovka splňuje emisní normu Euro 6; technologie BlueHDI spojuje SCR (selektivní katalytická redukce) a filtr pevných částic s aditivem.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám