Hlavní obsah

Americké svaly: Cadillac CTS-V zvládne 322 km/h, uveze pět cestujících

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cadillac představil ostrou verzi sedanu CTS-V, která je nejrychlejším modelem ve 112leté historii této americké automobilky. 6,2litrový V8 z Corvetty Z06 zvládne zrychlit tento sedan na 96 km/h za 3,7 sekundy, nejvyšší rychlost překračuje hodnotu 320 km/h.

Foto: Cadillac

Cadillac CTS-V (2015)

Článek

Konkurent pro BMW M5 a Mercedes E63 AMG, který se testoval i na slavné Severní smyčce, pohání přeplňovaný 6,2litrový osmiválec. Ten produkuje 649 koní (477 kW) a 855 Nm točivého momentu. Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou od věhlasné německé firmy ZF.

Zrychlení na 96 km/h (0-60 mph) je otázkou 3,7 sekundy, nejvyšší rychlost činí 200 mil v hodině, tj. 322 km/h. O zpomalování se starají brzdy od Bremba (vpředu s kotoučem o průměru 390 mm), standardem jsou devatenáctipalcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Super Sport. Nechybí ani samosvorný diferenciál s omezenou svorností.

Foto: Cadillac

Cadillac CTS-V (2015)

Foto: Cadillac

Cadillac CTS-V (2015)

U modelu CTS-S jsou kapota, přední (splitter) i zadní spoiler vyrobené z uhlíkových vláken. Díky nejrůznějším výztuhám je proti standardní verzi karoserie o 25 procent tužší. Uvnitř najdete sportovní sedadla Recaro.

Prodejní cenu zatím Cadillac neoznámil, stane se tak nejspíš příští týden po otevření detroitského autosalonu, kde bude mít popisovaný model svou světovou výstavní premiéru. V USA se začne prodávat již toto léto, Evropa si bude muset minimálně rok počkat.

Foto: Cadillac

Cadillac CTS-V (2015)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám