Hlavní obsah

Litevec postavil repliku Bugatti Veyron, je na prodej za 800 tisíc korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti Veyron přijde na zhruba 35 miliónů korun, takže pro naprostou většinu lidí je finančně absolutně nedostupné. Pokud se spokojíte s jiným autem s karoserií připomínající veyron, můžete si koupit repliku. Jednu nabízejí v Litvě za 800 tisíc korun.

Foto: Repro, Novinky

Inzerát s replikou veyronu na litevském inzertním serveru.

Článek

Snad každé luxusní auto má na černém trhu svoji více či méně povedenou repliku. Některé vypadají na první pohled věrohodně, vždy jsou ale jízdní vlastnosti, výběr materiálů i jejich zpracování naprosto odlišné a s podstatně dražším originálem tak v tomto směru nemají pranic společného.

Kutil v Litvě vzal Audi A6, a na jeho karoserii dal novou, která připomíná jedno z nejdražších aut na světě, Bugatti Veyron. Zepředu výsledek na první pohled nevypadá zle, na ten druhý si už všimnete velké disproporčnosti mezi výškou a šířkou a na třetí uvidíte i absurdně malá kola. Interiér je kompletně převzat z Audi A6.

Pod kapotou je 2,8 litrový šestiválec o výkonu 200 koní, výkon se prostřednictvím manuální převodovky přenáší na všechna čtyři kola. Proti originálu tak jenom na výkonu motoru ztrácí tato replika celých 801 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám