Hlavní obsah

Mercedes testoval systém zabraňující kolizi na figuríně Václava Klause

Novinky, mif

Automobilka Mercedes-Benz zveřejnila video, jak probíhaly testy bezpečnostních systémů nové generace třídy C. Za volant zatím stále utajovaného vozu usedl sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher, který spolupracuje s automobilkou při testech pravidelně. Netradiční však byla jedna z překážek na trati - figurína českého exprezidenta Václava Klause.

BEZ KOMENTÁŘE: Michael Schumacher při testech mercedesu téměř srazil figurínu s obličejem Václava KlauseVideo: Archiv společnosti Mercedes-Benz

 
Článek

Nový céčkový mercedes má mít, stejně jako jeho větší bratříčci, řadu bezpečnostních funkcí. Vůz dokáže zabránit nechtěnému vybočení z jízdního pruhu a sám vás upozorní, že je nejvyšší čas si od dlouhé jízdy odpočinout.

Součástí takzvaného systému Intelligent Drive jsou i senzory, které řídící jednotku vozu upozorní na blížící se překážku, díky čemuž v případě nebezpečí dokáže mercedes v nižších rychlostech sám zastavit. A právě to na uzavřené trati testoval Schumacher nejen na dalších automobilech, ale také na figuríně s obličejem Václava Klause.

Video ukazuje, jak před českým exprezidentem sedminásobný mistr světa formule 1 díky automatizovanému systému na poslední chvíli zastavil. Při dalším pokusu se Schumacher zase rozhodl vyzkoušet, jak dobře ovladatelné nové céčko je, a jen chvíli před figurínou strhnul ve vysoké rychlosti řízení. To maskovaný vůz zvládl opět na výbornou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám