Hlavní obsah

Pohledná Alfa Romeo Giulietta bude konkurovat golfům a focusům

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo Giulietta patřila na ženevském výstavišti k nejhezčím sériovým vozům. Italská novinka se začne prodávat v červnu a protože italský výrobce zapracoval na kdysi horší kvalitě interiéru, mohla by novinka potrápit v prodeji VW Golfy a Fordy Focus.

Článek

Novinka se představí s pěti pohonnými jednotkami, jež splňují emisní normu Euro5. Kromě tří benzínových motorů (1.4T 120 k, 1.4T MultiAir 170 k a 1750 TBi 235 k) bude Giulietta k dostání rovněž se dvěma dieselovými motory 1.6 105 k a 2.0 170 k.

Všechny motory budou spřaženy se šestistupňovou převodovkou a Giulietta bude k mání i se samočinnou převodovkou Alfa TCT (Twin Clutch Technology), což je automatická šestistupňová převodovka se dvěma spojkami.

S rozvorem 263 cm a objemem zavazadlového prostoru 350 litrů je nová Alfa Romeo srovnatelná s ostatními hatchbacky v nižší střední třídě, včetně VW Golf nebo Fordu Focus.

„Nový model bude na český trh uveden v polovině června,“ řekla Novinkám Janka Konečná, mluvčí českého zastoupení Alfy Romeo. Ceny na tuzemském trhu zatím nejsou podle mluvčí k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám