Hlavní obsah

Čím lze definovat kvalitní přátelství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitu života hodnotí každý trochu jinak, většinou však bývá jeho součástí partnerský vztah. Vedle drahé polovičky ale může náš život obohatit i dobré přátelství. Jak poznat, že mezi mnoha kamarády máte někoho, koho můžete nazvat dobrou kamarádkou či dobrým kamarádem?

Foto: Profimedia.cz

Mít po boku dobrou přítelkyni, na kterou se lze vždy obrátit či spolehnout, je velká výhra.

Článek

Podle alžírsko-francouzského filozofa Jacquese Derridy má každé dobré přátelství tři základní vlastnosti.

Můžete spolu bez problému mluvit o svých láskách

Ochota mluvit o vztazích a láskách, obzvláště těch nových, otevírá dveře zranitelnosti, což naznačuje, jak moc si vy i váš kamarád či kamarádka důvěřujete. Otevření těchto dveří ale naznačuje často mnohem více, než si uvědomujeme.

Jak si udržet přátele

Vztahy a sex

„Pokud vás podpoří v tom, abyste se cítili dobře v novém vztahu, nebo naopak se dostali z nevhodného vztahu pryč, a vy byste v opačném případě udělali totéž, máte vedle sebe mnohem lepšího přítele, než jste si možná dosud mysleli,“ potvrzuje na svém blogu spisovatelka a blogerka Cassandra Marie Vellaová.

Můžete spolu mluvit o budoucnosti

Diskutovat o svých budoucích plánech, snech a přáních, stejně tak nechat svého kamaráda či kamarádku mluvit o jejich pocitech a přáních, výrazně naznačuje úroveň důvěry, kterou rozhodně nesdílí každé přátelství.

I přátelství lze přechodit

Vztahy a sex

Můžete mluvit o své rodině

Ať už se vaše kamarádka či kamarád setkali nebo nesetkali s členy vaší rodiny, i pouhé sdílení věcí o ní naznačuje, že vaše přátelství je v něčem výjimečné.

Sdílení podobných rodinných detailů pomáhá přátelství prohlubovat a je jedno, jestli jde o kamarádku či kamaráda, které vídáte denně, nebo jen občas, případně vaše přátelství zůstává v online formě.

Anketa

Máte ve svém životě někoho, koho lze nazvat dobrým přítelem (přítelkyní)?
Ano, mám velmi dobrou kamarádku
64,7 %
Ano, mám velmi dobrého kamaráda
15,7 %
Bohužel nikoho takového nemám
15,6 %
Nikoho takového nepotřebuji
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3232 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám